ÖZEL PROFESYONEL İLGİM ANADOLU LİSESİ
2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ
YILLIK ÇALIŞMA PLANI

AMAÇLAR:
Aile ve çocuk eğitimleri ile sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamak için;
-Çocuk ve ailelerde sağlıklı beslenme,
-Çocuklarda şişmanlık,
-Sağlıklı okul dönemi,
-Sağlık risklerine göre (Hiperlipidemi, tiroid hastalıkları, demir yetersizliği, kansızlık vb) çocuk ve aile beslenmesi programlarıyla genç nesillerin sağlıklı yetişmesine destek vermek. Aile bireylerinin sağlıklı çocuklar beslenme bilincini arttırma, sağlık risklerini azaltma ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için gerekli beslenme eğitim hizmetlerini sağlamak.

HEDEFLER:

-Beslenme Dostu Okul Projesi” ile öğrencilerin, sağlıklı beslenme ve hareket koşullarına teşvik edilmesi,
-Okulumuzda sağlıksız beslenme ve obezitenin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması,
-Veliler ve öğrencilerde hareketli yaşam konusunda duyarlılığın arttırrılması
-Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam için yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi
-Okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması için çalışmalar yapılması
-Bu bağlamda 2019-2020 öğretim yılı için Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında aşağıda belirtilen çalışma planı uygulanacaktır.

kadro.jpg

Öğretmenler doğa yürüyüşünde

Bilim kampı

Okulumuz öğrencileri doğada bir gece kalarak hem doğayı keşfetmiş hem de bilimsel çalışmalar yapma olanağı bulmuşlardır.

Okulumuz öğretmenlerinin sağlıklı yaşam için düzenli olarak yaptıkları doğa yürüyüşleri

Sportif faaliyetler

Küresel Isınma ve Karbon Ayak İzi Sunum Etkinliği

Profesyonel İlgim Koleji Öğretmenleri "Küresel Isınma ve Karbon Ayak İzi" konulu seminere katıldı.

4 Ekim Dünya yürüyüş günü

Beslenme Dostu Okul Panosu