Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında “Hikaye OluÅŸturma” etkinliÄŸini yaptık. ÖÄŸrencilerimiz anahtar kelimeler ile hikayelerini yazdılar. Özgüven kazanmaya ve Türkçemizi güzel kullanmaya teÅŸvik edildiler.

ÖÄŸrencilerimiz “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında, önce MEB ÖYGM kanalından Dede Korkut hikayelerini izlediler; ardından da okuma anlama etkinliÄŸi yaparak, kendilerine verilen hikaye unsurlarıyla kendi Dede Korkut Masallarını yazdılar.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında “Hatırlatmaca” etkinliÄŸini yaptık. Yeni yazmaya geçen öÄŸrencilerimiz, belirlenen kelimelerin çaÄŸrıştırdığı kelimeyi buldular.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında “Anlamını Bul” etkinliÄŸini yaptık. ÖÄŸrencilerimiz belirlenen kelimeleri, kullanılmaması gereken kelimeleri sarf etmeden birbirlerine anlatmaya çalıştılar.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında ortaokul öÄŸrencilerimiz, Yunus Emre SözlüÄŸü'nden seçtikleri kelimelerle kendi cümlelerini oluÅŸturup afiÅŸ hazırladılar.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 4. sınıf öÄŸrencilerimiz “Çocuk Åžiirleri Antolojisi” kitabından okudukları ÅŸiirlerden seçtikleri kelimelerle kendi afiÅŸlerini tasarladılar.

Dilimizin Zenginlikleri Projesini tanıtmak ve önemini vurgulamak amacıyla, Kasım ayı etkinlikleri kapsamında okulumuzda pano çalışmaları yapılmıştır.

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında 3. sınıf öÄŸrencilerimiz "Bilen Oturur" oyununu oynadılar.

DÖKÜMANLAR FAYDALI