Katıldığımız Sınavlar

KANGURU SINAVI

Kanguru Matematik Sınavı, Fransa  Merkezli ''Kangouru Sans Frontiere'' DerneÄŸine baÄŸlı olarak 80 ülkede uygulanıyor.

Kanguru sınavında sorular öÄŸrencilerin ilgisini çekecek, günlük hayatla baÄŸlantılı ve eÄŸlencelidir. Böylelikle öÄŸrencilerin kafasında yer etmiÅŸ olan ''MatematiÄŸin zor ve sıkıcı'' olduÄŸu yönündeki fikirlerini deÄŸiÅŸtirmeyi, matematiÄŸi öÄŸrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedeflemektedir.

BÄ°LGE KUNDUZ SINAVI

Bilge Kunduz bilgisayar bilimini ve bilgi iÅŸlemsel düÅŸünmeyi her yaÅŸtan öÄŸrenciye öÄŸretmek amacı ile oluÅŸturulmuÅŸ, bu konudaki farkındalığı arttırırken eÄŸlendirmeyi de önemseyen uluslararası bir etkinliktir.

OKUMA BECERÄ°LERÄ°

Okuma becerileri, öÄŸrencilerin bilgiyi anlamaya ve iletmeye yönelik becerilerini belirlemeyi amaçlayan bir uygulamadır.

Okuma becerileri, uluslararası geniÅŸ ölçekli sınavlar ile yakından iliÅŸkili bir uygulamadır. Bu anlamda öÄŸrencilerin dil kullanım becerilerini sadece ders kazanımları kapsamında deÄŸil, aynı zamanda evrensel okuma yeterliklerini göz önüne alarak deÄŸerlendirmektedir. Bu amaçla uygulamada sürekli, süreksiz ve karışık metinler, görsel okuma metinleri ile birlikte yer almaktadır. ÖÄŸrencilerin metinleri anlama, açıklama, iliÅŸkilendirme ve çıkarım yapma becerilerinin yanında kendi düÅŸüncelerini yorumlama ve deÄŸerlendirme becerilerini kullanmalarına imkân veren benzersiz bir uygulama olan OKUMA BECERİLERİ, aynı zamanda ayrıntılı ve bilimsel karneleri ile geliÅŸimi destekleyen ve yönlendiren bir nitelik taşımaktadır.

MATBEG

ÖÄŸrencilerin birer ''yaratıcı problem çözücü'' olmalarını saÄŸlamak amacıyla geliÅŸtirilen ve içerisinde her sınıf düzeyine göre ayrı ayrı, farklı türde ve sayıda sıra-dışı problemlerin bulunduÄŸu, ilk ve ortaokul düzeyi için geliÅŸtirilmiÅŸ bir uygulamadır.

MATBEG problemleri 4 temel matematiksel beceri alanına göre geliÅŸtirilir.

•  Sayı ve Ä°ÅŸlem Becerisi

•  Uzamsal ve Åžekil Becerisi

•  Matematiksel Muhakeme Becerisi

•  Matematiksel Bilgi Okuryazarlığı

FENBEG

Fen okuryazarılığını ölçmek amacı ile daha çok üst düzey düÅŸünme becerilerine odaklanan ve 3. - 8. sınıf Fen ve Teknoloji dersi kazanımları üzerine kurulan farklı ve özgün sorulardan oluÅŸturulmuÅŸ bir sınav uygulamasıdır. Fenbeg testi öÄŸrencinin sadece bilgi düzeyini deÄŸil aynı zamanda analiz etme/problem çözme, sentez yapma, soru/hipotez/tahmin oluÅŸturma, tasarlama/planlama, deÄŸerlendirme, sonuç çıkarma, genelleme, kanıtlama, transfer etme gibi üst düzey becerilerini de ölçmektedir. Bu noktada PISA standardında bir uygulama sunmaktadır.

BEYÄ°N OLÄ°MPÄ°YATLARI

Beyin olimpiyatları, Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Türkiye temsilcisi olan Türk Beyin Takımı’nın ilkokul, ortaokul ve lise öÄŸrencilerine yönelik düzenlediÄŸi bir yarışmadır.

Bu yarışma ile zeka oyunları kültürünün daha geniÅŸ kitlelere ulaÅŸmasının yanında ,gelecekte ülkemizi Dünya Zeka Oyunları Åžampiyonaları'nda temsil etme potansiyeli olan öÄŸrencileri tespit etmek ve onları bu alanda yetiÅŸtirmek yarışmanın amacıdır.

TALES Matematik uygulaması

Bu uygulamanın amacı doÄŸanın dili olan, tüm akademik branÅŸların temelini oluÅŸturan matematik biliminin sevdirilmesini ve özendirilmesini, ulusal düzeyde ortak bir matematik kültürünün oluÅŸturulmasını ve yaygınlaÅŸtırılmasını, yaratıcı matematik düÅŸünce sistemlerinin geliÅŸtirilmesini saÄŸlamaktır.

MATH LEAGUE

Math League Yarışması Amerika, Kanada ve dünyanın birçok ülkesinde ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde uygulanan bir matematik yarışmasıdır. Math League Yarışması öÄŸrencilerin matematik dersi ile ilgili akademik birikimlerini uluslararası bir yarışmada kullanmalarını hedefler.

THINKERMATH YETERLÄ°LÄ°K SINAVI

Matematik öÄŸrenme sürecini çaÄŸdaÅŸ bir anlayış ve özgün bir içerik ile desteklemeyi amaçlayan thinkermath çocukların matematiksel düÅŸünme becerilerini geliÅŸtirmelerinde ve onların birer matematik düÅŸünürleri olarak yetiÅŸmelerinde çok yönlü destek saÄŸlamayı amaçlamaktadır.

ULUSLARARASI HIPPO DÄ°L SINAVI

Hippo dil sınavı Ä°ngilizce dili vasıtasıyla insanların ve kültürlerin bir araya gelmesini, kaynaÅŸmasını ve diyalog kurmasını hedefler.