FOREST GUARDS

Projemize 2021 Ekim ayında farklı okullardan dokuz öÄŸretmenle baÅŸladık. "Forest Guards" adlı projemiz ile öÄŸrencilerimizin ortak sorunları ve ortak geleceÄŸimiz konusunda bilinçlenmelerini saÄŸlamayı amaçladık.

Ormanlarımızın önemini, nasıl korumamız gerektiÄŸini ve en önemlisi bu konuda neler yapılabileceÄŸini öÄŸretmeyi amaçladık. 21. yüzyıl becerileri ışığında öÄŸrencilerimiz teknolojiyi ve Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın 2023 eÄŸitim vizyonunun bir parçası olan eleÅŸtirel düÅŸünme, iletiÅŸim-iÅŸbirliÄŸi becerileri ve yaratıcılık gibi spesifik becerileri projemizde etkin bir ÅŸekilde kullandılar.

Aktivite türlerini seçebilecekleri öÄŸrenci merkezliydi, öÄŸretmen sadece projeye rehberlik etti. ÖÄŸrenciler birbirlerine saygılı çalıştılar. Farklı ülkeler ve kültürleri hakkında daha fazla farkındalık yarattılar.

Ayrıca öÄŸrenciler dil becerilerini geliÅŸtirme fırsatı da buldular ve Ekonomi-Teknoloji Çevre SaÄŸlık, Bilim-Sanat, Demokrasi-EÄŸitim ve Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon konularında çalıştılar.